SEO elemzés

Ha ezen az oldalon jársz, akkor biztosan elégedetlen vagy a Google helyezéseiddel. Te is tudod, hogy a keresőoptimalizálás még számos kiaknázatlan lehetőséget rejt a honlapod és a céged számára. De nem tudod hogyan lépjél tovább.

SEO stratégiai tervre van szükséged

Jelentősen könnyebb munka a keresőoptimalizálás, ha ismered a pontos lépéseket, ami az oldalad további növekedéséhez vezetnek.

Lépéseket, melyek a Te piacoddal kötnek össze, lépések melyek a Te weboldaladról szólnak.

Hogyan segít a SEO elemzés a keresőoptimalizálásban?

A honlapod teljes elemzése SEO és felhasználói szempontok alapján. A vizsgálat során felderítem a hibákat és fejlesztési lehetőségeket. A technikai hibák javításával és legfontosabb fejlesztések elvégzésével a honlapod érthetőbbé, jobbá válik a keresők számára.

Az érthető, jól szervezett, információban gazdag, felhasználóbarát oldalakat a Google előnyben részesíti a találati listán. Az elemzés segítségével megtudhatod, hogy pontosan milyen feladatokat kell elvégezned, hogy a Google jobban szeresse az oldalad és több látogatót tereljen az oldaladra.

Az átvilágítás eredményei alapján írom meg azt az egyszerű és érthető lépésekre bontott, részletes akciótervet, melyet követve többszörözheted a látogatottságodat és amivel megelőzheted a versenytársaidat.

A javaslatokat közérthető formában írom meg, a szakszöveget és a szükségtelen adathalmokat lehetőségek szerint minimálisra szorítom. Ahol kénytelen vagyok a szakmai részletekbe is belemenni, kimerítő magyarázatot kapsz hozzá.

A dokumentáció számos adatforrás felhasználásával készül, a legmodernebb SEO technikák bevetésével készül. Közel 10 éves keresőoptimalizálási múlttal és több száz elemzett weboldallal a hátam mögött bátran állíthatom, hogy ez a teljes körű SEO elemzés minden fontos részletet bemutat.

Hiszek benne, hogy egy részletes, szakmailag megalapozott keresőoptimalizálási elemzéssel és tervezéssel ugrásszerűen megnőhet a honlapod forgalma. Épp ezért ezt a kritikus fontosságú munkafolyamatot nem szervezem ki, nem adom át junioroknak, nem bízom automata “elemző” szoftverekre – személyesen végzem el a munkát.

Mikor érdemes keresőoptimalizálási elemzést elvégezni?

Ha szeretnél első lenni a weboldaladdal, már régóta dolgozol rajta, de úgy látod, hogy nem sikerült elérni az áhított látogatómennyiséget. A Google-ben rengeteg lehetőség van, gyakorlatilag bármelyik weboldal felvehetne sokkal több látogatót – amennyiben ebbe az irányba fejlesztenék azt.

Ha még nincs kész a weboldalad, akkor is érdemes a start előtt egy elemzést, hogy pontosan láthatóvá váljon, milyen lehetőségek vannak a témádban, kik a versenytársaid.

Ha szeretnéd megtartani a mostani pozícióidat, nem szeretnéd ha hirtelen Google büntetéssel kéne számolnod az eddigi kérdéses SEO módszerek alkalmazása miatt.

A SEO elemzés kitűnő választás, ha házon belül végzed a SEO munkát, vagy hogy komplett piackutatást szeretnél mielőtt belevágnál a keresőoptimalizálásba. Az elkészült dokumentum azt is megmutatja, hogy pontosan kik a vetélytársaid, milyen kifejezésekre keresnek rá a potenciális vásárlóid.

A Google szemszögéből nézem a dolgokat

Az oldaladdal kapcsolatos adatgyűjtés és elemzés hasonló módszerekkel zajlik, mint ahogy a Google teszi. Hosszú évek tapasztalata alapján kiderült, hogy melyek azok a részletek, amiket a Google leginkább figyelembe vesz – ezért ezeknek a részleteknek a vizsgálatára helyezem a fő hangsúlyt.

A Google irányelvei és a saját tapasztalatom alapján, a kereső szellemisége az, hogy a lehető legmegbízhatóbb, leghitelesebb, legrelevánsabb és leginkább aktuális oldalt ajánlja a látogatóinak. Az elemzés során arra keresem a választ, hogy hogyan fejleszthetnénk a honlapodat a téma LEGJOBB oldalává, amit a felhasználók és a Google hosszútávon is imádnak.

Mindezt úgy, hogy a lehető legköltséghatékonyabb módon érjük el. És ne spammeljük a Google-t.

Egyértelmű javaslatokat kapsz

Az elemzés egy egyértelmű feladatlistát tartalmaz, ami pontokba szedve mutatja be, hogy az oldalad pontosan melyik részén hogyan javíthatsz. Ha követed a tanácsaimat, akkor az oldalad jobban célzott, felhasználóbarátabb, relevánsabb, érthetőbb és népszerűbb lesz. Ezek azok a szempontok, melyeket a Google figyelembe vesz a rangsoroláskor, vagyis a fejlesztéseket elvégezve előrébb fog sorolni.

Így épül fel a SEO audit

Nem árulok zsákbamacskát, már a megrendelés előtt bemutatom, hogy milyen területeket fogok megvizsgálni.

A keresőoptimalizálás egy összetett folyamat; rengeteg kisebb-nagyobb pontja van a weboldalnak és a teljes online jelenlétednek, ami pozitív vagy negatív hatással lehet a Google helyezéseidre. Ezeket három részre lehet bontani.

  • Technikai SEO: A weboldalt érintő összes technikai részlet; programozós, szerver, meta adatok.
  • Onsite SEO: A weboldalad emberi fogyasztásra készült része – vagyis szöveges tartalmak, képek, videók, design, az oldal felépítése és kialakítása.
  • Offsite SEO: Ide sorolható minden, ami a weboldaladon kívül esik; hivatkozások, közösségi oldalak.

Az egyes részterületek alapos vizsgálata és kiértékelése önmagában még kevés, a szolgáltatás legértékesebb része a stratégiai terv és a pontos feladatlista. Ezek végrehajtásával érheted el, hogy a felhasználóid és a Google is jobban szeressék az oldaladat és látogatottságod ugrásszerűen megnőhessen!

1. Kulcsszókutatás

Kulcsszónak hívjuk azokat a szavakat vagy kifejezéseket, melyeket a felhasználók a Google-ba beírnak. A kulcsszavak feltérképezésével megismerjem a teljes piacodat.

Minden sikeres SEO kampány alappillére a kulcsszókutatás – vagyis a potenciális látogatóid által használt kifejezések feltérképezése és megismerése. Ha nem ismered a célközönséged keresési szokásait, problémáit, igényeit, melyek révén eltalálhatnak a weboldaladra, csak vaktában lövöldözöl.

Alapos, részletes kulcsszókutatással olyan, fontos kifejezéseket is megismerhetsz és beépíthetsz a weboldaladba, amire eddig nem is gondoltál és talán a konkurenciád sem foglalkozott vele. Ezeknek a kulcsszavaknak a kihasználásával rövid idő alatt juthatsz extra látogatottsághoz.

Eredmény: Egy részletes táblázat az összes potenciális kulcsszavaddal, havi keresési számmal és javaslatokkal, hogy az egyes kulcsszavakat hogyan tudod leghatékonyabban beépíteni a weboldaladba.

2. Találati listák elemzése

A kulcsszókutatási eredmények alapján megvizsgálom a Google találati listáit; így pontos képet szerzek a számodra fontos piac résztvevőiről.

Megismerem az oldalad pontos pozícióit az egyes kulcsszavakra, illetve feltérképezem a konkurens weboldalakat. A találati listák egybevetésével kirajzolódik, hogy mely oldalak a legerősebb konkurenciáid – ez szolgál később alapul a mélyebb konkurenciaelemzésnek.

A találati listán szereplő sikeres vetélytársak oldalainak alaposabb áttekintésével újabb kulcsszavakat fedezhetek fel, ezzel gazdagítva a kulcsszókutatási listát.

Eredmény: Az oldalad pozícióinak és a piaci szereplők teljes ismerete, konkurenciaelemzés megalapozása és a kulcsszókutatás elmélyítése.

3. Honlap feltérképezése

A weboldalon található aloldalak, képek és videók teljes feltérképezése, megismerése és kiértékelése. Ekkor rajzolódik ki számomra a honlap felépítése is, ami szintén fontos szempont az oldalak rangsorolásakor.

Az adatgyűjtés során részletes ismereteket szerzek az oldalad minden, SEO szempontból fontos adatáról.

Eredmény: Összefoglaló táblázat a weboldalad tartalmáról, a legfontosabb tartalmi elemek sajátosságai kiemelve.

4. Weboldal technikai elemzése

Sajnos egyik weboldal sem tökéletes, még a legnagyobb odafigyelés mellett elkészített honlapoknál is becsúszhat egy-egy apró hiba. Hibák, melyek apróságnak tűnnek, de keresőoptimalizálási szempontból súlyos hatásuk lehet. De az is lehet, hogy csak elhaladt az idő az oldal mellett és nem használja ki az utóbbi évek technikai újdonságait.

A Google számos olyan szempontot vesz figyelembe a rangsoroláskor, ami a weboldalad technikai fejlettségét és állapotát jelzik. Ezek a technikai részletek segítenek a keresőnek megérteni az oldalad felépítését, tartalmát és működését.

A technikai optimalizálás a felhasználói élmény szempontjából is fontos.

Többek közt ezeket a részleteket elemzem:

Oldalsebesség, meta adat beállítások, strukturált adat beállítások, oldaltérképek, robots.txt, HTML/CSS hitelesítés, HTML hibák, oldal feltérképezhetősége, indexelése.

Eredmény: A weboldalad technikai gyengeségei, optimalizálási lehetőségei összegyűjtve.

5. Weboldal tartalmi elemzése

Kiemelt fontosságú lépés, hiszen a honlapon található tartalmak azok, melyek képesek összekötni a szolgáltatásodat a vásárlókkal. A tartalmi oldalak azok, ahova érkezni fognak a Google-ből a látogatók. A kulcsszókutatás eredményeit felhasználva tudok irányt mutatni a tartalom optimalizálásához és hogy milyen további aloldalakra lehet szükség.

Google hivatalos álláspontja szerint is a legfontosabb három értékelési szempontjuk közt szerepel a tartalom, így erre a területre extra figyelmet fordítok.

Eredmény: A weboldalon szereplő összes aloldal kiértékelése tartalmi szempontok szerint, javaslatok a fejlesztésre.

6. Webanalitika elemzése

A weboldalhoz kötött Google Analytics, Google Search Console és egyéb statisztikai és elemző szoftverek adatainak kiértékelése. Ha az oldaladon már kellő mennyiségű látogatás történt, akkor ez igazi aranybánya az optimalizálási ötletekhez.

Az oldal felhasználói viselkedésének megismerése segíthet a SEO és felhasználói szemlélet összehangolásában.

Eredmény: Főbb viselkedési minták megismerése, további gyenge pontok és akadályok felderítése. A stratégiai terv finomítása, fejlesztési hangsúlyok pontosítása.

7. Felhasználói élmény elemzése

Hiába látogatott a weboldalad, ha kevesen vásárolnak. Az oldal megvizsgálása felhasználói szemmel: mennyire kezelhető, érthető az oldal. Szigorúan véve nem kapcsolódik a keresőoptimalizáláshoz, de közvetve hatással van rá.

Eredmény: Könnyen megvalósítható tippek

8. Konkurenciaelemzés

A találati listák elemzése során megismertük, melyek a főbb konkurenciák, a konkurenciaelemzés során arra próbálok válaszolni, hogy miért szerepelnek jól egy-egy kifejezésre. A versenytársak erősségeit és gyengeségeit megismerve tudatosabban tudom kialakítani a fejlődési tervet.

Eredmény: A jelentősebb online versenytársak áttekintése, lehetőségelemzés

9. Linkek elemzése

A Google algoritmusának bevallottan az egyik legfontosabb rangsorolási szempontja az oldalra mutató linkekhez kapcsolódnak. Emiatt kiemelten fontos megismerni a saját és konkurenciáid oldalára mutató linkeket. A linkháttér fejlesztéséhez elengedhetetlen információt nyújt; segít meghatározni a további terjeszkedés irányát.

Az oldalra mutató hivatkozások listájának elkészítése és elemzése – a konkurencia linkjeinek tükrében.

Eredmény: Részletes lista az oldaladra mutató linkekről és a konkurencia linkjeiről; kimutatások a nagy versenytársak linkelési mintáiról

10. Részletes fejlesztési javaslatlista

A fenti weboldal elemzések összesítése alapján készülő, lépésekre lebontott terv. Az egész SEO elemzés eddigi fázisai ennek a lényegi dokumentumnak a létrejöttét segíti elő.

A fent említett részmunkák eredménye egy fontossági sorrendbe rendezett fejlesztési javaslatlista, ami a felmerülő feladatokat, lehetőségeket mutatja be. Az egyes feladatokhoz részletes magyarázatot kapsz, hogy pontosan mit kell csinálni, miért fontos és nagyságrendileg mennyi idő lehet megvalósítani hozzáértő számára.

Ha ezen a feladatlistán szisztematikusan végigmész, garantáltan növekedni fog a weboldalad Google-ből érkező forgalma.

11. Dokumentáció az egyes SEO elemzés pontokról

A weboldal elemzés egyes pontjainak részletes ismertetése, az eredmények bemutatása közérthető formában. Az audit során érintett összes témakör kimerítő magyarázattal látom el – így megismerheted, hogy az egyes vizsgálati pontoknak miért van jelentősége.

Nem hagylak magadra

Bár az elemzés lényegi része (a javaslatlista) úgy készül, hogy a technikai részekben kevésbé jártasak is megértsék, mégis számos kérdés merülhet fel a kivitelezéssel kapcsolatban.

Az elemzés átadása után rendelkezésedre állok, hogy a kérdéses pontokat átbeszéljük – vagy ha további információra van szükséged, azt is biztosítom számodra.

Ha nincs elég kapacitásod a feladatok kivitelezésében – abban is tudok segíteni; több megbízható szövegíró, programozó partnerem van, akik magas színvonalon meg tudják oldani a feladatokat.

SEO elemzés ára

Minden elemzést egyedi árazás alapján készítek el, hiszen nagyon sok függ az oldal nagyságától, a téma nagyságától és a konkurenciáktól. Ha érdekel a szolgáltatás a lenti űrlapon kérj ajánlatot. Ezzel nincs semmi vesztenivalód, hisz ez teljesen ingyenes.